Syster stor

Syster stor

Kajsas blogg

som handlar om mina vetenskapliga och ovetenskapliga studier om studier, kläder, livet, universum och allting.

Junibacken

Scen kväll med klokPosted by systerstor Thu, February 26, 2015 20:45:49
Jag har sportlov så idag fick barnet vara hemma från förskolan. Vi skulle lyxa till det och åka till Junibacken. Det tog säkert en och en halv timme att komma ut genom dörren ens. Så himla mycket rekvisita som ska kommas ihåg, kläder som ska på, som hinner bli nerblötta och därför måste bytas och sedan overallen som inte alls var poppis imorse. När jag var föräldraledig klarade jag allt sånt där och var utanför dörren innan 9, men jag måste ha legat av mig.
Vi kom iväg i alla fall. Vi åkte hiss och tvärbana och sedan tunnelbana. Där kom jag på att man inte kan åka rulltrappa. Hur skulle vi lättast ta oss till spårvagnen vid Sergels torg? Jag valde Hötorget. Det var fel. Nåja. Barnet tog det hela med jämnmod, det fanns ju massor av spännande bussar att titta på.
Till slut kom vi i alla fall fram till Djurgården och Junibacken, en och en halv timme efter öppning. Låste fast vagnen, betalade inträde, hittade ett ledigt skåp, pillade av alla kläder, bytte till inneskor, bytte blöja och genomkissade byxor. Jag kände mig både duktig och välförberedd.
I dörren till utställningsrummet blev det tvärstopp. Barnet vägrade gå in. Nytt, rörigt, högljutt. Icke! Men sen hittade vi ett par hörn i hans höjd, med tygmorötter och jättestora halsband som man FÅR prova. Karlsson på takets lilla lya var jättebra, med en lång, härlig rutchkana. Den åkte han säkert 10 gånger.
Lunchen gick också förvånandsvärt bra. Dyrt, så klart, men smidigt. Pannkakor och vegobiffar och sylt överallt. Tur att toa ligger precis bredvid, och har jättelåga handfat för avtvätt.
Efter lunch testade vi nya Muminutställningen. Jag har läst alla böcker, så jag kände igen mig, men utställningen är nästan helt fri från figurer. Därför är den lite konstig. Barnet fann dock flera roliga saker att göra, rutchkanor, båt och karusell bland annat. Härligt att det finns så mycket saker som man FÅR klättra på!
Efter två timmar var vi båda rätt slut, och barnet somnade gott i vagnen. Jag tog en solskenspromenad och kände mig mycket nöjd med mig själv!