Syster stor

Syster stor

Kajsas blogg

som handlar om mina vetenskapliga och ovetenskapliga studier om studier, kläder, livet, universum och allting.

En mindre kul första

X filesPosted by systerstor Fri, April 11, 2014 19:41:47
Jag jobbar ju. Det är mycket med jobbet, som många andra har jag mer på mitt bord än tiden räcker till för. Jag kämpar på, det är ju så kul! Känner mig kanske inte helt frisk, men har inte tid att vara sjuk, så tar en alvedon och kör vidare. Säkerligen inte ett unikt beteende.

Nu har jag varit sjuk i snart tre veckor. Tagit en vilopaus på 5 dagar (varav två helg och en min lediga dag) men endå inte blivit frisk. Somnade i soffan när jag kom hem idag, och planerar att ägna påsklovet åt att bli frisk.

Bebitz är också sjuk. Var till vårdcentralen för någon vecka sedan, men var då bara förkyld. Vi hade en natt från helvetet där han uppenbarligen hade ont någon stans, lite oklart var, så idag blev det vårdcentralen igen. Läkaren konstaterade Bebitz livs första öroninflammation och fick sitt livs första penicillinkur. Inte populärt!

Han har sovit mycket idag. Han sov och jag passade på att ta mig en lång, varm dusch. Under tiden vaknade han igen. Pappan bytte blöja, satte på rena sovkläder, gav alvedon och gjorde välling. Glada att han vill äta i alla fall välling fick han ännu en flaska. Pappan gick och lade sig och jag gav Bebitz en halv banan. Det är ju bra om han äter.

Han har nu ingen riktig talang för bananätning, han tar lite för stora tuggor. Triggar någon reflex. Kräks ymnigt över de rena kläderna, snuttedjuret, kudden, åkpåsen, håret... Stackars lilla knytt! Och så mycket för att få känna sig nyduschad och lite fräsch och ren. Tur att han har gott om kläder. Nu går tvättmaskinen för fullt, och det är ju dubbelt bra för då har han något att titta på när vi byter den här bajsblöjan.