Syster stor

Syster stor

Kajsas blogg

som handlar om mina vetenskapliga och ovetenskapliga studier om studier, kläder, livet, universum och allting.

Mera snö

Syster stilPosted by systerstor Sun, January 19, 2014 16:10:14
När Barnens hus gick i konkurs i somras köpte jag en pulka. En blå babypulka med ryggstöd. Förra helgen kom snön. Jag gillar inte snö, jag vill sitta inne och mysa och äta bullar, och helst inte åka pulka. Jag har ändå inga täckbyxor. Senaste paret jag köpte var för ganska precis 18 år sedan, när jag gick i nian. De är för små nu, och long gone anyway.
Grannarna har byggt en finfin pulkabana genom skogen, och igår tillkom ett gupp. De åkte och skrattade och hade himla kul. Då bestämde jag att jag ändå inte vill vara en mamma som har en pulka i källaren, men sitter inne och facebookar när det äntligen finns snö. SÅ jag drog på mig två par mjukisbrallor (från -99 och -08) och och ett par regnbyxor, och drog mina skinnvantar på Bebitz fötter. Sedan åkte vi pulka, och han älskade det. Och jag också.
Så nu är jag en mamma som får lov att uppdatera funktionsplaggsgarderoben (underbara, sammansatta ord!). Idag gick jag till otäcka FleeceLiedl och köpte nya täckbyxor till mig, och en blå hjälm till Bebitz. Barn har hjälm, i pulkabacken, på skridskobanan, på sparkcykeln etc. Vuxna borde också ha hjälm, som goda föredömen, jag ska försöka skaffa en snart.
Men det bästa är ändå att komma in igen, och fika varm choklad och kanelbulle.