Syster stor

Syster stor

Kajsas blogg

som handlar om mina vetenskapliga och ovetenskapliga studier om studier, kläder, livet, universum och allting.

Ambitiös

Syster stilPosted by systerstor Sun, December 29, 2013 22:23:54
Nu har jag varit en God Mor igen. Stått i en och en halv timme och gjort smoothies. Jag gör det för att jag tycker att Ellas' kitchen är för dyra, men frågan är hur mycket billigare det blir egentligen. Jag gör ju också på KRAV-märkt frukt och då kostar 3 päron 29 kronor, likaså 4 apelsiner och en klase bananer. Jordgubbar kostar 10kr/hg. Jag fuskade med svenskodlade, besprutade äpplen, och Kesella finns inte som KRAV-produkt, så nu kommer han väl att dö (igen).

Det är svårt med KRAV-frukt från andra länder också, tycker jag. T ex bananer. Själva frukten har säkert mindre gifter i sig, men hur vet jag att inte området runt om bananplantagen blivit besprutad, som skyddszon? Och hur stor är i så fall den zonen? Eller att bananerna inte är besprutade ändå, och någon KRAV-certifierare fått en hög sedlar i fickan och sett mellan fingrarna? Men all min hemlagade, helsvenska äppelmos är slut nu, och jag kan knappast ge honom bara kålrötter tills dess att blåbären mognar i juli?

Fick min mammas barnmatsbibel nyligen. Den vegetariska kokboken som jag är uppvuxen på. I min jakt på mellis-recept läste jag så klart i den. Den innehåller nästan bara sådant som man idag absolut inte ska ge till barn under ett år (enligt livsmedelsverkets rekommendationer). T ex grönkål, filmjölk, mjölk. Men jag överlevde ändå, och var dessutom ett ganska friskt barn. "Ät nu, medans det är nyttigt" brukar min svärmor säga.

Ändå vänder jag ut och in på mig själv för att ge Bebitz så bra kost som möjligt. Samtidigt som jag ger honom pepparkaka och glass, eftersom det är jul... Orka vara konsekvent! I höstas mixade jag ett päron till mos, och det tyckte han var gott. Sen sa en mamma på öppna förskolan att päron och äpplen är för hårda och måste kokas först. Så nu kokade jag dem, och då tappade de massa smak? Tycker att det mest bara smakar banan om de olika mixarna (utom den med för mycket kiwi, fick balansera det med banan och socker (!) så nu blir han säkert hyper, men kommer i alla fall att äta upp) och jag gillar verkligen inte banan.

Men det blev ganska mycket smoothie ändå, och ganska gott. Var och en blir salig på sin fason.