Syster stor

Syster stor

Kajsas blogg

som handlar om mina vetenskapliga och ovetenskapliga studier om studier, kläder, livet, universum och allting.

Finfredag

Sex and the cityPosted by systerstor Fri, October 11, 2013 19:24:17
Pappan gav mig en Bebitzfri förmiddag. Det gav mig tid att hitta något lite roligare i garderoben. Bra och nödvändigt, eftersom alla byxor ligger i tvätten till följd av majskrokar, kräks, fruktpureer osv. Så det blev en kort kjol och röda strumpbyxor. Grejen är inte att jag är fåfäng, utan att jag är så väldigt fåfäng! Men jag var nöjd och kände mig fin när jag mötte upp dem på pappans jobb för en trevlig lunch ute. Det brukade vi göra innan vi fick barn, men nu var det länge sedan. Bebitz tyckte att det var lite spännande, men kanske för mycket mat till oss och för lite till honom.

Sedan fick pappan skynda till ett möte och jag tog en lång barnvagnspromenad i solskenet. På kvällen har Bebitz och jag badat badkar för första gången. (Alltså första för honom, jag har gjort det förut. Flera gånger.) Bebitz badade med mycket stor koncentration, och övade på att plaska med händerna, gnissla med fötterna mot botten och fånga en boll. Jag misstänker att han gillade det.

En glasspinne och ett glas mjölk fullbordar fredagsmyset. Dekadensen lyser med sin frånvaro.

Modeblogg 8, jeans

Sex and the cityPosted by systerstor Sat, March 20, 2010 14:33:34
Jag har börjat stalka Karolina Skande, eftersom jag tycker att hon är en grym modereporter, kanske den bästa. Jag sörjer att hon slutade på DN, men gläds åt att hennes blogg är i hög grad levande. Så när Karolina nu säger i TV att jeans är vårens stora trend måste jag ju tro på det.

Jag är inget fan av jeans, jag tycker att de är för hårda och osmickrande för min lekamen. Jag har tidigare uttryckt mig synnerligen kritiskt mot jeansskjortan (helt seriöst, varför får den finnas?). Men när Karolina hävdar att en av tjejtrenderna är att bära "herrjeans" tänker jag att jag ska låna sambons byxor bara (det var ett stylingtips) och vara lite "hipp" för en gångs skull (that's a first).

Det visar sig att det stora skälet till att M nyligen köpt nya jeans är att det förra paret inte finns kvar. Inga hippa herrbyxor således! Men jag hittar ett par jeansskjortor, och glömmer bort att jag inte gillar dem eftersom jag är så inspirerad.

Den ena är fullkomligt sönderälskad, så till den grad att den består mest av hål. Den förtjänar en rituell begravning, men går inte att bära.

Den andra är nästan snygg. Mörkt denimblå och alldeles hel. Jag stajlar mig och blir ganska nöjd, men sen kommer jag på att jag kanske borde fråga om lov innan jag tar den, och M är inte hemma. Så skjortan åker in i garderoben igen, och sannolikt blir den kvar där ganska länge.

Det enda jeansplagg som jag egentligen klarar av att använda är jeanskjolen, en grymt snygg och praktisk uppfinning. Och händelsevis har jag världens snyggaste jeanskjol, som min mamma har sytt till mig av brorsans urvuxna hiphop-brallor. Sjukt cool!

(Här hade det passat med ett par outfit-bilder, men jag får det f** inte att funka!!)


Karolina Skande:

http://rodeo.net/hotspot

http://svtplay.se/v/1933479/jeans

http://svtplay.se/v/1933482/gomorron_sverige/mer_jeans?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,1933482/sb,k119636,1,f,-1Flytt

Sex and the cityPosted by systerstor Sun, March 14, 2010 18:42:59
Nu har jag flyttat till Jungfrudansen 50 i Solna. Och blivit sambo igen. Jag hoppas att jag är tillräckligt vuxen och organiserad för att klara av det, och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi flyttar till något större. Det är min åttonde adress på tio år, jag är egentligen trött på att flytta, men hyfsat rutinerad, och dessutom redan van vid compact living.

And now, living happily ever after <3

Rykiel

Sex and the cityPosted by systerstor Thu, February 18, 2010 16:06:50
Allvarligt talat, Sonia Rykiels H&M-kollektion är mycket mycket tråkigare än jag trodde. I vart fall på webben. Av 77 objekt gillar jag kanske 5. Nog måste hon väl känna till fler färger än chockrosa, gult och svart? Men det lan ändå vara värt att besöka butiken...

See for yourself: http://www.hm.com/se/#/sonia_rykiel/

Par som heter...

Sex and the cityPosted by systerstor Sun, January 24, 2010 22:54:05
Är det så att människor som heter Kajsa liksom dras till människor som heter Jonas så att ljuv musik kan uppstå? Nämnda shitvadjaghatar-Kajsa är gift med en Jonas. Till män som jag kallar för ex-pojkvänner räknar jag två st Jonas. Varför blir det så? Bonus: Madickens föräldrar i Lindgrens bok, gissa vad de heter...

Nu höll det ju inte med varken Jonas eller Jonas, så istället testar jag män med namn som börjar på M. Det tycks funka bättre.

Tack M, för en perfekt helg smiley

Lägre än glocalnet?

Sex and the cityPosted by systerstor Wed, December 30, 2009 13:32:57

Apropå det här med toaletter. Igår satt jag och pluggade på Stockholms universitetsbibliotek (SUB). Jag upprepar, _universitets_-biblioteket, dvs en plats där människor tillskansar sig _högre utbildning_ och därmed förväntas hålla en viss akademisk nivå.

SUB kör med unisex-taletter (tyvärr). Studenterna kör med toaklotter (tyvärr). Klottrets akademiska nivå är mycket låg, långt lägre än vad jag förväntar mig av universitetsstudenter. Lägre än jag förväntar mig av elever på högstadiet, faktiskt. Jag är för generad av mig för att kunna återge innehållet ordagrant, men så mycket kan jag säga att nyckelorden är ”jurist”, ”stock” och diverse fantasifulla synonymer till ”anus”.

Studentkläder, modeblogg 7

Sex and the cityPosted by systerstor Tue, November 17, 2009 22:20:14
Var tidig till lunchen, och medan jag åt mitt ris beskådade jag raden av människor som inte var lika tidiga, och som därför fick köa till mikrovågsugnarna. Jag roade mig med att titta på hur de såg ut, och lade märke till några saker.

*Man klär sig som man umgås. Tjejen bredvid dig och du har rätt samma stil

*Den som har en egen stil får stå ensam i kön. Till exempel jag, men även tjejen i bruna plyschbyxor.

*Tjejer i svarta stövlar med uppstickande strumpor/benvärmare kommer i par

*Converse-sko-tjejer kommer i par (och troligen fryser de)

*Tjejer med Lykke-Li-knut har rutig skjorta

*Tjejer med matlåda har inte golfrutiga kläder


Jag är precis lika ute som vanligt, men gör inget för jag har världens finaste kappa. Det här blev ett meningslöst inlägg, så nu tar det slut. Pöss!Shop 'til you drop!

Sex and the cityPosted by systerstor Sat, November 14, 2009 15:40:03
Dagens shoppingutflykt gick till Skärholmens centrum. Mitt på torget står en informativ skylt med förortshistoria. På skylten kan man läsa att torget är trevligt, eftersom "fontänen kantas av kastanjer och vackra lyktbärare". Jag antar att torget helt enkelt inte kommer till sin rätt en grånovemberdag, för jag upplevde i alla fall inte lyktstolparna som särdeles vackra. På skylten står också att när centrumet öppnade 1972 sågades det i dagstidningarna, eftersom det "uppmanade till konsumtionshysteri" eller något liknande. Överkonsumtion, kanske. Vid nylanseringen 35 år senare blev centrumets nya slogan "The capital of shopping". Skittöntigt, men det säger något om andan av idag.

Eftersom det är väldigt mycket månad kvar så här i slutet av pengarna, gick jag till Myrorna. Jag misstänker att det faktum att min hyra nu är 1000 kr högre än hyran var förra gången jag pluggade är en stark anledning till min kassa ekonomi. Jag lever i total ekonomisk förnekelse.

Jag har behov, och jag har begär. Behov av bra höst/vinterskor, helst svarta stövlar, helst inte dyrare än 200 spänn. Alltså Myrorna! Begär till handväskor, se tidigare inlägg. Jag trippade omkring på Myrorna i säkert en timme, och fick massor av inspiration! En del är riktigt billigt, annat är hyfsat prisvärt, en del går för överpris. Jag hittade ett par sjukt prisvärda Ecco-stövlar i helt fel storlek, men ingen drömväska. Det blev inget konsumerat där alls. Sjukaste fyndet: en virkad, vit baddräkt.

Den förnuftiga studenten i mig gjorde sedan sin veckoshopping på Överskottsbolaget och hos frukthandlarna på torget. Så nu äts det fruktsallad, I tell you!

Sist något så ovanligt som ett shoppingtips! Jag vill inte på något sätt uppmana till överkonsumtion, eller lura någon att försöka gå klädd precis som jag, men jag har en rekommendation:

Ballerina pepparkaka. Helt sjukt bra kombo!!

Next »