saga olivia matsdotter carlsson

saga olivia matsdotter carlsson

det var länge sen vi gjorde nåt sånt här:

Så sant som det är sagtPosted by Saga Tue, January 24, 2012 00:19:10

Vad är den äckligaste mat du vet?
Jag tycker inte om koriander. Sedan är jag ju vegetarian och har inte mycket till övers för matt med djur i. Däremot har jag inte smakat kött sedan jag var sex år gammal så jag kan väl egentligen inte uttala mig om jag tycker att det är gott eller inte. Men jag gillar inte heller lax.

Vad ångrar du i livet (om något)?

Dumma saker jag gjorde i yngre tonår. Mot mig själv och min självkänsla men främst mot andra personer som inte förtjänade det. Man trodde man gjorde rätt och att det var så himla bra att vara ärlig på den tiden, men så fungerar det ju inte riktigt. Annars ångrar jag inte mycket. Alla fel jag gjort har lett mig till någonting bättre. Så känns det i alla fall.

Vad är det sjukaste rykte som du har hört om dig själv?
Nog har det snackats skit om mig alltid. Nu senast fick jag höra talas om en väldigt lösaktigt och bekräftelsesjuk person som tydligen skulle vara jag och det var sannerligen intressant. Men sånt där vet man ju aldrig om det är sant och hur som helst är det för meningslöst att lägga energi på.

Vad kommer du ha för kläder i vår och sommar?
Ja inte blir det mammas gamla kläder eftersom hon har gått ner tjugo kilo och börjat ta tillbaka allt. Men jag införskaffade en del shorts under hösten och jag gillar ju shorts så det blir väl det.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Jag har eller använder inte dyra kläder men i min garderob hänger en klänning min far köpte till mig från Klädd i konst, och den fick han punga ut en del för, om jag minns rätt.

Har du någon oanad talang?
Jag kan skela med ögonen på ett spexigt sätt och göra roliga grimaser med min mun och näsa (tackar min kära far för de användbara generna) samt att jag vågar hävda att jag har något av ett fotografiskt minne. Inte så anmärkningsvärt, men ganska användbart.

Vad gjorde du i helgen?
Jag har svävat på några pastellfärgade moln, jag har handlat, lagat mat och städat, jag har ordnat middag och p3guldgalamys för mina sex personer som tillhör någon slags elit, i alla fall i min värld, jag har givit och mottagit försenade julklappar, jag har jobbat och läst kurslitteratur.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?

1. Läsa många hundra sidor kurslitteratur. 2. Träffa Nadja och planera inför flytten. 3. Åka hem till Kajsa och hämta grejer till flytten. 3. Träffa Ville och prata om flytten. 4. Koreografera för kursstarten med C-gruppen på söndag. 5. Säga hejdå till Filip.

Vad har du på dig just nu?
Långkalsonger, mjukisbyxor, linne, lila tjocktröja, röd stickad tröja, grå munkjacka, strumpor, raggsockor samt halsduk. Ja, det är kallt.

Senaste låt du lyssnade på?
Tracy Chapmans "Open Arms"

Bästa skönhetsknep?

Ansiktsskrubb och ansiktsvatten. Samt när man ser trött ut ögonfransböjare och hudfärgad alternativt vit kajal där det behövs kring ögonen.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

Hej hopp. Jag inte uttala mig om sånt här. Spelar det egentligen någon roll? Men okej. Jag gillar (oftast) skägg har jag märkt, och föredrar väl hipsterhållet mer än något annat riktigt. Fina skor och lite roliga färger. Så.

Och fulast?
Jag tål verkligen inte V-ringat. Piké går också fetbort.

Vem saknar du?
Felix! C-gruppen! Nadja! Och så har jag bästisabstinens!

Om du fick en enda önskan uppfylld, vad skulle du önska?

Det här är ju jättetöntigt. Eller jag kan ju bara säga töntiga saker men som faktiskt är jätteviktiga. Vi tar en halvtöntig då: SD ut ur riksdagen och att folk riktar sitt ogillande mot diverse orättvisor i världen istället för typ, eh, ombyggnaden av Slussen!???

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Jag kan inte sånt här. Jag tycker till exempel att Magdalena Åberg är en fantastisk scenograf och till exempel att Anne Teresa De Keersmaeker är en fantastiskt koreograf och att det är en stor sorg att jag aldrig kommer att ha råd att införskaffa något av Stig Lindbergs fantastiska alster. Kan man då säga att jag inspirerats av dem? Jag vet inte... Jo men jag kom på, jag har faktiskt en som inspirerar mig! Iwa Herdensjö!! Det borde jag berätta för henne...

Bästa filmen någonsin?
Jag gillar inte att välja sånt här. Men Lejonkungen då. Jag tycker om många filmer men har ingen favorit. Utom Lejonkungen.

Bästa boken någonsin?
Aniara av Harry Martinsson samt Three of Codes av Jonathan Safron Foer.

Vilka tidningar läser du?
DN ibland.

Vad önskar du att du var bättre på?

Rita, måla, dansa, koreografera, sjunga, spela teater, skapa på alla andra sätt, städa mitt rum... Och så önskar jag att jag var lite bättre på musik, faktiskt.

Är du religiös?
Nej.

Vad är din största rädsla?
Små trånga utrymmen samt att allt går åt skogen med mig själv och alla jag älskar.

Vad är det elakaste någon har sagt till dig?
Det vet jag inte, sådant förtränger man väl.

Om du får barn, vad ska du döpa dem till?
Helt klart är Vera, efter min mormor som jag aldrig har träffat. Sedan gillar jag namn på H. Helmer, Hjalmar, Hilda, Hanna, Hera och givetvis Henry. Fredrike är också en favorit sedan jag läste Kulla Gulla som liten.

Om du fick köpa vilken bil som helst - vilken?
En gammal gul eller grön folkabuss som byggts om så att den blev lite mindre miljöskadlig.

De tre finaste sms som du har fått i år?
Okej, jag raderar mina sms med jämna mellanrum men här har jag ändå tagit fram tre från inkorgen (sen har ju det här året inte hållit på så länge heller):
Från Filip: "Alla inkassobreven fyller år på ditt golv" (textrad från Du ska vara president, du ska vara miljonär, fyi)
Från Martina: "Hej saga fick inte säga tack för din tid på Voltaire du har varit en super personal snabb smart initiativ och ansvarstagande vi saknar sig Kram m"
Från Stina: "ÅH! ÅH! ÅH! Alltså blir helt rörd . Åh! :) <3"

(snodde listan av Nea som i sin tur tog den av Sandra)