saga olivia matsdotter carlsson

saga olivia matsdotter carlsson

4e oktober i berlin

Så sant som det är sagtPosted by Saga Fri, October 21, 2011 22:53:48
ANDRA DAGEN i Berlin gick vi förbi lite höstiga löv på vägen till en av Sprees alla små kajplatser, eller vad som nu är det rätta ordet... Vi tänkte i alla fall att vi skulle utnyttja sommarvädret och ta en liten båttur.

Eller ja, liten och liten... i över fyra timmar var vi ute och åkte.

Åkte förbi domkyrkan...

..och hur mycket fin konst som helst.

Halva turen åkte vi på floden Spree, sen styrde vi in på kanalen som går genom Kreutzberg, Schöneberg och Charlottenburg: Landwehrkanal.

Där fanns också konst.

Och hur många broar som helst som man skulle akta sig för. Det fanns en liten trudelutt som spelades på båten, likt "När du hör det här ljudet, då vet du att det är dags att vända blad!". Fast här var det mer "När du hör det här ljudet, så vet du att om du ställer dig upp kommer du få himla ont i huvudet!"

På kvällen skulle vi hem till Barbara och äta middag så medan vi väntade på att hon skulle komma hem från jobbet hann vi med lite snabbshopping. Alltså, vi gick in i en anspråkslös vintagebutik och jag råkade nästan direkt snubbla över ett par pampusher som jag länge tänkt att jag borde ha så det var ju roligt. Dessutom har jag ju i princip använt dem jämt sen jag kom hem tack vare det fantastiska höstvädret...

I alla fall! Vi fikade också! Och jag är så arg på mig själv just nu för jag skrev verkligen ner namnet på fiket och exakt var det låg på en lapp så att jag skulle kunna tipsa er om det för det var världens bästa - meeeen naturligtvis är den lappen borta. Men det var världens bästa för det var ett fik i ett pyttebibliotek/bokaffär som låg i området där Barbara bor vilket är det finaste typ. Fint som i att titta på alltså.

Jättegodmat var det också, jag åt tomat- och mozzarellasalladen ovan. Ann åt ingenting men drack mycket gott te som man fick kaka och råsocker till. Och färskpressad juice hade de också och verkligen den sötsnyggaste servitören jag sett. Mm, gå dit om ni ska till Berlin! Ni måste! Fan att jag inte kan berätta var det ligger...